iOrgel

iOrgel 1.1

Liedjes componeren en afspelen met ouderwetse speeldoos

VOOR

  • Originele ervaring
  • Mooie vormgeving
  • Download composities van andere mensen
  • Voorbeelden van de grote componisten

TEGEN

  • Vierkantjes voor noten klein
  • Crasht af en toe

Uitmuntend
8

Met het gratis iOrgel zet je een digitale versie van een speeldoos op je iPhone. Hiermee componeer en speel je deuntjes af alsof je in de 19e eeuw leeft.

De naam iOrgel is wellicht verwarrend. Het gaat hier toch echt om een speeldoos; schijnbaar heten de muziekboxjes in Korea, waar de makers van de app vandaan komen, op z'n Nederlands 'orgel'. Zodra je in iOrgel echter op 'New' drukt om het instrument weer te geven, herken je meteen de constructie van de schattige opwindbare doosjes: een mooie opwindbare trommel met pinnetjes staat vlak boven een kam met metalen staafjes.

Om met iOrgel een liedje af te spelen, moet je er wel eerst een componeren. Dit doe je in een scherm met een piano keyboard, waar je met je vingers noten 'tapt.' Het is even wennen aan de bediening, want de vierkantjes zijn zo klein dat je er vaak naast zit. Als je meer uitleg nodig hebt, geeft iOrgel deze gelukkig via de Help-knop in het hoofdmenu. Hiervandaan speel je de liedjes ook af: zo luister je niet alleen naar je eigen composities, maar download je ook deuntjes die andere iOrgel-gebruikers met de wereld delen.

In deze moderne tijden denk je niet meteen aan een speeldoos als voor de hand liggend instrument, maar iOrgel brengt deze originele ervaring naar jouw broekzak! Zowel het componeren als het doodgewone opslaan van de liedjes in de app is niet meteen intuïtief. Als je echter even oefent, maak je voor je het weet hartverwarmende slaapliedjes voor de kinderen.

Meeste downloads Audio voor Iphone

Meer
iOrgel

Download

iOrgel 1.1

Beoordelingen about iOrgel